Vásároljon színházjegyet irodánkban!

A kaposvári Csiky Gergely színház előadásaira jegyek kaphatóak irodánkban.

A színház 2013/14-es évadának programja:

NAGYSZÍNPAD

Zágon István – Nóti Károly: Hyppolit, a lakáj (2013. szeptember) – zenés vígjáték
rendező: Guelmino Sándor
főbb szerepekben: Sarkadi Kiss János, Varga Zsuzsa, Hüse Csaba, Czene Zsófi, Sipos György

Ki ne emlékezne Kabos Gyulára és „Hyppodromra” az 1931-es klasszikus fekete-fehér hangosfilmből? Schneider, a feltörekvő újgazdag vállalkozó mindenképp be akar kerülni a felsőbb körökbe. Nincs is jobb módszer erre, mint lakájt fogadni. Nem is akármilyet! Igazi, arisztokratáknál nevelkedett úriembert. Így mindenki láthatja, mennyire kifinomult a Schneider család. Mert azt meg kell mutatni. Sőt: mutogatni kell! Kinek mit sikerül magára hazudni, és hol lóg ki a lóláb? Kiderül ebből a fergeteges zenés vígjátékból.

Lessing: Bölcs Náthán (2013. november) – drámai költemény
rendező: Valló Péter
főbb szerepekben: Kovács Zsolt, Takács Katalin, Fándly Csaba, Czene Zsófi, Spindler Béla

„Mi a nép? Zsidó s keresztény tán inkább zsidó s keresztény, mint ember?” Tud-e zsidó, muzulmán és keresztény helyett mindegyikük ember lenni – ez a mindennél fontosabb kérdés. Jeruzsálemben vagyunk, a keresztes háborúk idején, mikor a vallási különbségek miatt százezrek gyilkoltak, és gyilkoltattak meg. A szultán megkegyelmez egy templomos keresztes lovagnak. A lovag kiment a tűzből egy zsidó lányt. A szereplők sorsvonalai összefonódnak, s sok felismerés vár rájuk a történet során.

David Seidler: A király beszéde (2013. december) – az Oscar-díjas film színpadi változata
rendező: Funtek Frigyes
főbb szerepekben: Rátóti Zoltán, Sarkadi Kiss János, Nyári Szilvia, Mészáros Sára

A számtalan díjat elnyert filmsiker először kerül Magyarországon színpadra. 2011-ben A király beszéde elnyerte a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. 1936-ot írunk. V. György fia, György pszichés dadogása miatt alkalmatlan arra, hogy tömegek előtt szerepeljen, és retteg is a megszólalástól. Holott erre nagyon nagy szüksége lenne egész Angliának, hiszen Európát egy ördögi szónok viszi a teljes őrületbe: Adolf Hitler. Egy zseniális beszédterapeuta és egy fantasztikus ember, Lionel Logue segít a királyi család tagjának, hogy ember legyen. Hogy király legyen.

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három / Az ibolya (2014. február) – két egyfelvonásos komédia
rendező: Rátóti Zoltán
főbb szerepekben: Spindler Béla, Sarkadi Kiss János, Váncsa Gábor, Sipos György, Egres Katinka m.v., Varga Zsuzsa

Hol vannak már azok a békebeli szép idők, mikor a primadonnák revolverrel fenyegetőztek, s mikor a kis ibolyákat a szerzők protezsálták be a karba? Hol vannak már az amerikai milliomosnők, akik taxisofőrökbe szerettek bele, és közben rávették őket, hogy ne legyenek antikapitalisták. Hogy ezeknek az időknek a figurái, helyzetei elevenek és felpezsdítenek még ma is? Tessék, csak tessék, kérem: Molnár Ferencnek, ennek a zseniális dramaturgiai érzékkel rendelkező írónak, a tökéletesen megkomponált jelenetek mesterének két furfangos egyfelvonásosát láthatják egy este.

Reginald Rose: Tizenkét dühös ember (vasfüggöny – 2014. március) – a legendás film színpadi változata
rendező: Kelemen József
főbb szerepekben: Gyuricza István, Csapó Virág, Takács Katalin, Hüse Csaba, Szula László

Tizenketten vannak. Egy ember életéről kell dönteniük. Az az ember meggyilkolt valakit, s ők most kimondhatják fölötte a halálos ítéletet. Igazságot tehetnek. Mert ők a törvény. Az esküdtek. De csak akkor ítélhetik halálra, ha egyhangú döntést hoznak. És megkezdődik az idegek játéka. Ki mer ellentmondani a többségnek? Ki miért döntene úgy, hogy haljon meg az elkövető? A pattanásig feszült légkörű film színpadi változata a vasfüggöny mögött látható.

Osztrovszkij: Jövedelmező állás (2014. április) – komédia
rendező: Méhes László
főbb szerepekben: Csákányi Eszter m. v., Fándly Csaba, Kovács Zsolt, Hunyadkürti György, Takács Géza, Sipos Vera m.v., Grisnik Petra

Örök kérdés: a pénz boldogít? Nem. De a hiánya keserves, igaz? Főleg, ha körülöttünk mások meg dúskálnak benne. Mit vagyunk hát hajlandóak megtenni azért, hogy sok pénzünk legyen? Feladjuk elveinket, és akár letérünk a becsület útjáról? Ha közelebbről megnézzük: azok, akik ezt megtették, és most dúskálnak a jólétben – boldogabbak? Talán igen, talán nem. Osztrovszkij darabját még a bemutató előtt betiltották, mert a cenzúra szerint a hivatalnokokról szólt. De a darab nem áll meg itt: mindannyiunk kérdéseiről, döntéseiről szól.

STÚDIÓ

Schwajda György: Csoda (2013. szeptember) – tragikomédia
rendező: Schwajda Gergő
főbb szerepekben: Kovács Zsolt, Takács Katalin, Sipos Vera m. v., Fándly Csaba, Váncsa Gábor

A Csoda rólunk szól. Kisebb, nagyobb fogyatékosságainkról, amelyekkel újra és újra boldogulnunk kell. Szól a bizonyításról, az akaratról, hogy ha el akarunk érni valamit, akkor megtehetjük. És mindenekelőtt szól a megalkuvásról.

Tomasz Man: 111 (2013. szeptember) – tantermi színház
rendező: Tóth Géza
játsszák: Csapó Virág, Kőrösi András, Fándly Csaba, Grisnik Petra

Fiú hazamegy az iskolából. Lelövi Apát. Megvárja, hogy Anya megérkezzen, majd őt is lelövi. Pizzát eszik, elmosogat. Az éjszakát az erdőben tölti, reggel a Nővérhez megy. A tárgyaláson azt mondja: „A város közepén kössetek fel.” Az orvosok nem állapítanak meg semmilyen pszichés betegséget. Utolsó kép a Fiúról: az ablakhoz megy, kinyitja…

Székely Csaba: Bányavakság (2014. február – a Pécsi Nemzeti Színházzal együttműködésben) – tragikomédia
rendező: Bérczes László
játsszák: Szula László, Köles Ferenc, Nyári Szilvia, Urbán Tibor, Grisnik Petra

Vajon sikerül-e egy frenetikus komédiában az elesett, elbukott, de szánandó és szeretnivaló embert felmutatni, sikerül-e a jót, de legalább annak vágyát felzengetni akkor, amikor körülöttünk és bennünk tarol a rossz. Vaknyugat után Bányavakság…

Marius von Mayenburg: A csúnya (2014. január) – komédia
rendező: Némedi Árpád
játsszák: Takács Géza, Német Mónika, Gyuricza István, Szvath Tamás

Lette számára kiderül – amit nem tudott –, hogy iszonyú csúnya az arca. Eladhatatlan. Egész élete átértékelődik. Szépnek kell lennie! Egy műtét, és máris kész az álomarc. De milyen álmok jönnek ezután? Mi maradt odabent, az arc mögött?

Jon Fosse: Tél (2014. április – a Magyar Színházzal együttműködésben) – találkozás
rendező: Bérczes László
játsszák: Mészáros Sára, Őze Áron

Egy nő és egy férfi. Egy találkozás. Mindent tudunk róla, mert velünk is így volt. És semmit nem tudunk, mert mindenkivel másként van. Az életben végtelenül egyszerű és mégis megfejthetetlen minden.

GYEREKBÉRLET

Litvai Nelli: Világszép nádszálkisasszony (2013. szeptember) – zenés mesejáték
rendező: Funtek Frigyes
főbb szerepekben: Mohácsi Norbert, Váncsa Gábor, egyetemi hallgatók

A világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén akkora a sötétség, hogy kardot lehet akasztani rá… Itt raboskodik a világ legszebb lánya. Egy távoli királyságból elindul egy királyfi, hogy kiszabadítsa a nádba zárt szépséget, és legyőzze a Gonoszt. A királyfi előtt hosszú út áll, s ez az utazás rengeteg veszélyt tartogat…

Váradi R. Szabolcs: Továbbisvan (2013. október) – zenés mesejáték
rendező: Váradi R. Szabolcs
főbb szerepekben: Német Mónika, Kalmár Tamás, Rózsa Krisztián e.h., Horváth Zita

Jankó elindult az úton. Batyuba rakta a bronz tűzszerszámot, az aranyfonalat, meg a gyémánt patkót. Vitte magával a családját, de vitt minket is. Aztán mikor megérkezett, lepakolt mindent batyujából – lepakolt hát minket is. Csakhogy. Nekünk még dolgunk van. Még találkozni kell más királylányokkal, más sárkányokkal, más rablókkal és más szegénylegényekkel is. Nincs mást tenni, újra csak útra kell kelni. Újabb három népmese várja a kicsiket.

Elérhetőségek / Információk

Cím:Csiky Gergely Színház - Kaposvár, Rákóczi tér
Bővebb információ:www.csiky.hu
GPS koordináták: Szélesség: 46.353825137264984
Hosszúság: 17.795235277770985

Szöveg forrása: www.csiky.hu

Infopont

7570 Barcs, Köztársaság u. 1.

Tel.: +36 82 565 000

E-mail: turizmusbarcs@gmail.com


Nagyobb térképre váltás

Kérdése van hozzánk?

Környékbeli látványosságot ajánlana?

Megosztaná velünk valamely rendezvénnyel kapcsolatos élményeit?

Írjon nekünk!